Adidas är oerhört populärt när det kommer till padelskor och nu har vi fått in höstens modeller (ja, hösten är tyvärr redan på ingång). Vi tänkte att det därför är passande att gå igenom de olika modellerna vi har samt vad som skiljer dem åt.

Adidas har två inriktningar vad gäller padelskor där speed är den ena och stabilitet den andra. På “speed”-sidan har vi toppskon Adidas Adizero Ubersonic 4 som då är en smidig och snabb sko. Den strumpliknande passformen gör att skon sitter väldigt tight runt foten. I samma kategori återfinns även Adidas Defiant Generation. Skorna är utformade på ett liknande sätt i passform och uppbyggnad men Adizero Ubersonic har en mer påkostad och utvecklad mellansula, kallad Lightning Strike. Sulan ger en bättre energiöverföring och en betydligt bättre dämpning än den i Defiant Generation-skon. Dessutom är Adizero Ubersonic något hårdare och mer stabil än Defiant Generation. Bägge skorna har en klassisk grustennissula.

I speedfamiljen återfinns även Adidas Court Control W – Dark Grey. Detta är en något billigare variant som vi upplever snarare ger en fin mix mellan speed och stabilitet, snarare än att vara en utpräglad speed-sko. Däremot har skon en något smalare passform runt foten och kommer upplevas som betydligt smidigare än exempelvis Courtjam Bounce.

Tittar vi på andra sidan spektrat så hittar vi Adidas Solematch Bounce 2021 – Vit som är toppskon vad gäller stabilitet. Skon har en betydligt bredare sula än vad de två tidigare nämnda modellerna har och är därmed betydligt mer stabil. Även Adidas Courtjam Bounce – Vit är en stabilare sko, dock inte fullt lika vridstyv som Solematch Bounce. Bägge modellerna har Bounce-teknologi i sulan, vilket innebär att skon har en bättre förmåga att överföra energin från stegisättning till nästa steg. Skorna är relativt lika varandra men Solematch Bounce är som sagt mer stabil och har extra stöd på utsidan av foten för att ge maximal stabilitet vid split step och sidledsrörelser.

Slutligen har vi instegsskon Adidas Gamecourt Women – Vit & Adidas Gamecourt 2021 – Svart som är mer av en allroundsko. Skon är varken inriktad mot speed eller stabilitet, men har en bredare undersula som gör den relativt stabil. En perfekt förstasko för dig som spelar padel lite sporadiskt men som vill ha en sko som ger dig bra grepp och okej stabilitet på banan.