Hesacoregreppet. Vem har inte hört talas om det? Det ergonomiska greppet för padelracketar som räddar oss undan från padelarmbågen är kanske vår mest sålda produkt. En slags silikonlinda som man trär på handtaget, lätt som en plätt. Eller?

I detta inlägg tänkte vi gå igenom hur du smidigast får på greppet på ditt padelracket. Vi kommer att beskriva det i text och inkluderar även en video i slutet av inlägget som du kan kika på.

Steg 1: Ta bort lindan på racket! Både överlindan och underlindan på racket ska tas bort så att du kommer ned till plasten på handtaget och försök rengöra det så noga som möjligt. Det underlättar när Hesacore ska träs på.

Steg 2: När du gjort detta öppnar du förpackningen och tar ut de fyra plaststickorna som medföljer. Läs instruktionerna på förpackningen (om du förstått dem läser du troligtvis inte detta inlägg, men ändå).

Steg 3: Vik plaststickorna i skarven och häll lite vatten på dem som du sedan med fingret drar ut längs med stickorna så att alla ytor från skarven och nedåt blir fuktade. Sätt sedan i stickorna från ovansidan och placera dem runt om öppningen på Hesacoregreppet, så att den vikta delen hänger utanför.

Steg 4: Nu är vi redo för att trä på greppet och det första du gör är att trä igenom handledsremmen genom greppet, annars blir det jobbigt. Placera sedan racket mellan benen så att knäna och låren klämmer träffytan och håller racket still. Kör ner tummarna från ovansidan greppet och töj ut det innan du börjar trä det bör handtaget. Här är det lättast om du gör det “diagonalt”, dvs att du trär det över ena kanten på handtagets knopp först och sedan den andra (framgår bra i videon). När du fått greppet över knoppen så säkerställer du att handledsremmet sitter som den ska och sedan tar du tag i greppet med tummarna på samma sätt som tidigare och drar det upp längs med handtaget. När hela greppet har kommit på så tar du tag i flärpen på plaststickorna och drar ut dem en efter en. Dra rakt upp längs med racket, stickorna kan sitta åt så det kan hända att du får ta i lite grann. Finjustera sedan greppet så att du tycker att det sitter bra.

Steg 5: Linda på en grepplinda och nu är du redo att spela padel och slippa armbågsbesvär!